Dizalice topline i solarne nadstrešnice

Dizalice topline

Osim solarnih elektrana, ugrađujemo dizalice topline i postavljamo solarne nadstrešnice za automobile.

Dizalica topline je uređaj koji koristi toplinu iz okolnog zraka (prenosi akumuliranu toplinu iz različitih medija, npr. toplinu zemlje, vode, zraka) i podiže je na višu temperaturnu razinu. Pogodna je za grijanje zgrada i pripremu tople sanitarne vode. Vršimo uslugu ugradnje dizalica topline kvalitetnih robnih marki (Mitsubishi, Toshiba, Daikin i dr.), koje se odlikuju iznimno tihim i ekonomičnim radom. U kombinaciji s mikro solarnim elektranama predstavljaju idealno rješenje za skoro potpunu samoopskrbu stambenih zgrada ili kućanstava. 

Solarne nadstrešnice

Solarne nadstrešnice za automobile nude elegantno i moderno rješenje za uređenje parkirnih mjesta za automobile različitih veličina (od automobila do kombija).

Krov nadstrešnice prekriven je fotonaponskim modulima koji proizvode električnu energiju i zatim ju pohranjuju u bateriju ugrađenu ispod nadstrešnice ili prenose izravno u električnu mrežu.

U kombinaciji s postajom za punjenje električnih automobila različitih snaga i tipova, omogućuju i punjenje električnih vozila električnom energijom. Predstavljaju tehnički sofisticirano i vizualno atraktivno rješenje za uspostavu vlastite opskrbe električnom energijom, čak i za stambene ili poslovne objekte gdje nema dovoljno mjesta za postavljanje klasične fotonaponske elektrane.